torsdag den 8. december 2016

Budapest fotodagbog, dag 2:


Dag nr. 2 i Budapest stod i kulturens tegn, efter den både julede og ikke mindst gourmet-prægede førstedag. Vi ville nemlig gerne opleve det historiske Ungarn - altså se nogle af byens varetegn, spise lokal mad og ikke mindst se både Pest og Buda's sider fra vandet.Dag 2 gik derfor med at vi:

.. Startede med et morgenbad og en gåtur i høj solskin mod byen. 

.. Hvor vi 12.09 fik serveret dagens første måltid på en såkaldt Milk-pub, som egentlig var en sandwichbar med milkshakes. Men meget hyggeligt og meget billigt. Jeg var sulten og købte derfor både et bæger med kyllingesalat og et tunsalat, ink. ekstra dressing + en kop kaffe - og kom af med 55 kroner. Røverkøb!  

.. Dernæst kom vi forbi byens største, berømte kirke, som vi besluttede os for at stikke ind at se. 

.. Og jeg blev helt stum på den ærefrygtige måde, da jeg stod dig, selvom jeg er en vantro hund. 
.. der var bare så umanerligt smukt, både hvad angår udsmykning, lysindfald og stearin-orgie. Kunne have blevet der i tusind år, men det gik jo ikke helt. 
... Så ud med os igen, og ind og drikke noget amerikansk, masseproduceret og skønt christmas-cappachino. 

Så kunne vi nemlig passende også iklæde os vores armbånd, for klokken 15 skulle vi nemlig på rundvisning i Operaen og se minikoncert som en del af fornøjelsen.
Og der var også ret så pænt! 

Klokken 16.55 var vi ude en opera-koncert rigere, og havde fundet noget Ungarnsk Cusine at sætte tænderne i. Jeg anbefaler klart en gypsy-steak, hvis I skulle falde over en en dag. Tilvalg af sideordre blev 3 styk: råstegte kartofler, grønsagsfritter og en grønsags-garnish som hersker på tallerknen ved siden af og endnu engang slap jeg med sølle 135 kr.

.. Kl. 19.30 var vi derfor mætte og klar på dagens sidste event aka bådtur på Dounau-floden. 1,5 time med dansksproget speakerguide og den smukkeste udsigt. Det var ikke spor værst.

.. Derefter plyndrede vi døgneren nok engang, og vendte hjem på hotellet med dagens køb, som bla. indbefattede skumfiduser og meget sær vindrue-danskvand, som bare måtte prøves. 
Aftenen var dog stadig ung, og efter at have lagt med benene oppe var det tid til engang latenight dinner. Så den lokale kebabmand fik besøg af os kl. 22.35, og først da klokken var knap 00.30, fik vi snøvlet os hjem til hotellet.
Og med en film på skærmen og dyner på, fik vi sat et punktum for skøn dag nummer 2. 

2 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være en helt perfekt dag! Det er så herligt, når pengene ikke behøver være en begrænsning for morskaben. Jeg bliver også altid helt stum, når jeg kommer ind i en flot, gammel kirke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det bestemt, især når det er kvalitet for beløbet hver gang - det var en skøn dag (:

   - A

   Slet