torsdag den 14. april 2016

Pinlighed


Jeg er nem, at gøre flov. Jeg bliver let pinligt berørt og får røde kinder. Eller gør jeg? 
Det med, hvad man synes er pinligt spænder åbenbart mere vidt end først antaget. Nogle mennesker bryder sig ikke om, at købe toiletpapir eller lade hele verden se, hvordan de egentlig ser ud, uden sminke. Disse ting har jeg ingen problemer med - går med sminke max 3 gange om året, og forstår ikke den med toiletpapir. Overhovedet.
Det kan derimod tage mig uger, at rette mine krummede tæer ud, når der sker følgende;

 - Manglende situationsfornemmelse, ved godt, at det er en form for handicap, men er rigtig dårlig til, at tage det pænt. Især fordi jeg bliver frygtelig pinligt berørt og får ondt af vedkomne på samme tid.
 
 - Folk går med solbriller af andet end praktiske årsager, som bilkørsel eller lysoverfølsomhed. Jeg ved godt det er idiotisk, men jeg føler det er det mest kiksede.

 - Folk bruger ord, som jeg ikke bryder mig om. Har en hel liste af ord, som jeg ikke kan fordrage. Får decideret myrekryb, når jeg høre dem. Var der nogen, som sagde sart?

 -  Andre mennesker kommentere negativt på værtens kogekunst. Istedet for bare at spise udenom, sige nej tak eller på anden måde deltage lydløst eller positivt i måltidet. 

 - Jeg kan blive helt ægte ærgelig over, at jeg ikke kan forsvare at købe (endnu) et par sko. Grådighed er virkelig ikke klædeligt. (Men de er på tilbud. Og i guld. Og. Og. Og.)

 - Der er kø, og nogle mennesker føler sig ualmindelig forurettede, fordi de skal vente sammen med pøblen. Alle kan vente med at gå ud, til de har tid eller så idet mindste tage det pænt.

 - Generel uhøflighed overfor servicemedarbejdere. Synes det er så pinlig og ubehøvlet, at jeg næsten ikke kan beskrive det. 

.. Jeg kunne nok egentlig fortsætte i det uendelig - ville bare ønske, at der var lidt mere logisk sammenhæng i det. Ville ønske, at jeg blev mere pinlig berørt over, at have fortalt min tidligere chef (i en brandert), at hun, i mine øjne, lignede en kæmpe abe - end jeg gør, når folk 'mums' om mad de godt kan lide. Min egen upassende adfærd er pinlig, men der er tusinder af småting, som gør mere utilpas. Men sådan er vi nok så forskellige. 

 - K

8 kommentarer:

 1. Kan godt tilslutte mig et par stykker. Især den med uhøflighed over for servicemedarbejdere. Synes som dig, at det er tåkrummende forfærdeligt, når nogen præsterer netop det. Har stadig til gode at sparke (måske endda korporligt) nogen for det, men det bliver så godt den dag, jeg gør det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig også så frygteligt at være vidne til.

   - Kit

   Slet
 2. Hør nu! Hvis de er på tilbud I GULD, så har du din gode grund lige dér! Ad sti afsted!

  SvarSlet
 3. Kan også godt tilslutte mig langt de fleste.
  / Hilsen den sygeplejestuderende, der idag fik at vide, at den første kateteranlæggelse gik lidt galt. Jeg ramte det forkerte hul, men de nænnede ikke at sige det før efter eksamen. #UndskyldFrue #DeHarEtKateterISkeden
  ... Ups. Det var lidt pinligt.

  SvarSlet
 4. Kit, jeg er SÅ enig! Jeg er heller ikke pinlig over toiletpapir og tamponer, men kan tilslutte mig alt andet på din liste. (Minus skoene - det er ikke en af mine svagheder. :) Jeg arbejder i butik, og i dag sagde jeg fra over for den mest uforskammede dame, der var SÅ træls. Efter ti år gider jeg ikke finde mig i noget mere. :) Og solbriller indenfor - åh gud. Dem i nakken er de værste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er altså heller ikke til at blive ved med at tage det pænt.
   Og ja, solbriller er altså så pinlige:/

   - K

   Slet