lørdag den 12. december 2015

Taknemmeligheds torsdag - om nye venskaber, med spindelvæv på."Hvad siger du til torsdag? Skal du noget, inden du skal i teateret?" spurgte min veninde, da jeg proklamerede, at jeg var booket op. Faktisk havde jeg kun fredag formiddag ledig - eller lørdag til nød, hvis altså jeg ikke fik en tilkaldevagt.

Men faktisk, så hávde jeg torsdag formiddag helt fri, inden teatertid. Jeg havde blot ikke nævnt det, fordi jeg vidste, det netop var pågældendes venindes fødselsdag den dag.
Og rent automatisk tænkte jeg, at den nok var beslaglagt til anden side. Men åbenbart ikke - og hun ville gerne bruge den med mig, hvis jeg havde lyst. Og det havde jeg helt bestemt! Men ærlig talt, havde jeg ikke lige tænkt, at det var en potentiel mulighed.
Skørt, at jeg tænkte sådan, for vi er bestemt rigtig gode venner - hun er altid det skønneste selskab, så det er absolut ikke derfor.
Næh, det er faktisk fordi, jeg stadig ser hende som min "nyeste" veninde. Hvilket jeg også sagde til hende, da vi sad på cafeen og hun pakkede gaver op, og jeg udbrød at "det vel nok var hyggeligt, at få æren af at fejre hende på selve dagen."
Hvilket hun bare grinede af og sagde: "Jamen Anne, du var da også med til min 30 års fødselsdag for to år siden. Og sidste år, var du jo i London med Kit på dagen jeg holdte fest, men der var du jo også inviteret med. Vi har jo sådan set kendt hinanden siden vi startede på ergo-studiet. Ok. Måske først efter det første halve år, begyndte vi at tale rigtigt sammen. Men helt ærligt. Det er jo også noget nær fem år siden".
Gud ja, tænkte jeg - og lo, da hun smed trumf på og tilføjede: "Du er sgu da den eneste, der kunne finde på at give mig en bagebog indpakket i børnekattepapir og det her perverterede kort, men det er jo lige mig!"

Men altså. Det er jo rigtigt nok, hvad hun siger. Vi har kendt hinanden længe. Fem år! Sejt, tænkte jeg. Og så slog det mig: Tænk, at jeg i løbet af fem år, ikke har fået en ny ven.

Jeg har altså ikke fået nye venner, siden jeg var 21 år gammel. Netop fordi, jeg har så mange jeg holder af at bruge min tid med, at jeg ingen nye har opsøgt. Og bevares, er heller ikke blevet opsøgt selv, vil jeg tro. Men hovedsagen og det smukke er jo, at det intet problem er.

For før fødselaren beskrevet ovenfor, kan min anden nyeste ven spores tilbage til 1. g. Men altså - det er nok fordi, jeg ikke har skiftet mere end et par ud, hvertfald ikke siden folkeskolen.
Alle mine venskaber går langt tilbage; Min genbo fra vejen, jeg voksede op på, et par tøser fra madklubben vi startede i 7. klasse, samt mig og Kits fællesvenskaber, som opstod da jeg var gammel nok til at bunde en lunken Slotsbajer, og hurtigt faldt i hak med flokken.
Ja, selv den ene madklub pige, jeg blot har haft sporadisk kontakt til i to år grundet udenlandsophold, har genoptaget kontakten efter hun flyttede hjem til Aalborg sommers.

Det havde jeg bare slet ikke tænkt over. At jeg er så heldig, at jeg åbenbart har valgt rigtigt, når det kommer til venner. At mine uger (udover job og fornuftige ærinder) er booket op af min dejlige familie; både den blodsbeslægtede - men også den selvvalgte. Og at hvis vi åbnede en kalender fra 2010, ville de samme navne gå igen.

Med det i mente, så blev man sgu lidt ekstra glad, på sådan en ganske ordinær torsdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar