fredag den 10. oktober 2014

Smagen af oktober
Åh, jeg elsker virkelig at der er kommet så mange, af efterårets sæsonvarer i butikkerne. Igår faldt jeg over de smukkeste græskar, som jeg virkelig har glædet mig til, at få fingrene i.
Menuen endte derfor med orientalske hokkaido-fritter og spicy svinemørbrad. Og for at være helt ærlig, synes jeg det smagte skønt; fadene blev tømt på nul-komma-fem og min gæst ville gerne have opskriften. Så ja - tænkte, jeg ville dele her også - for det var både nemt og lækkert.
Hele herligheden blev serveret, med en blandet salat af hvad køleskabet nu lige gemte. Det blev vendt i lidt citron, sennep og mayo.


Opskrifterne får du her - vi var to sultne personer:


Græskarfritter:

Et skrællet og udhulet hokkaidogræskar (ca. 900 gram)
Soya
Olie
Oregano
Spidskommen.

Græskaret skæres i tynde (max 1 cm skiver) og hældes over med kogende vand, og blanchere et par minutter. Derefter tørres de af i et rent klæde, og placeres på bagepapir. Hernæst pensles de med dressing af overstående krydderier, og bages i varmluft oven ved 200 grader til de er møre og let sprøde. Krydr' med salt/peber inden servering.


Svin:

450 gram svinemørbrad.
0,5 løg
1/4 squash
1/4 rød peber
Krydderi efter eget valg, her chili, honning og hvidløg.

Krydderierne svitses af i olie, hvorefter de finthakkede grønsager ristes sammen med, til de er møre. Smages til med salt og peber. 
Mørbraden pudses og fyldes med overstående blanding - jeg lukkede med tandstikker, kødsnor eller andet kan også bruges. Slutteligt blev den rullet i en blanding af olie og tørrede hvidløgsflager.  Svinet sættes i ovnen, under fritterne, til den er gennemstegt; tror denne fik ca. 25 min ved 200 grader.


Velbekomme

Ps. Er der noget, du har glædet dig til af efterårets sæsonvarer? Jeg har også glædet mig til porre, clemmentiner og grønkål.

6 kommentarer:

 1. Nøj hvor ser det lækkert ud. Jeg ville også gerne have været gæst til sådan et måltid! :)

  Jeg er også helt vild med efterårets sortement. Det er som om det bliver gået all in på grøntsager og lækre vitaminer frem for sukkerchokket i sommerens løb. Men det er også helt ok - så er der bare mere sukker at gemme til kagerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er godt nok meget lækkert grønt, at tage fat på - det er så hyggeligt at lave retter efter årstiden. Og hey, gulerodskage er jo også en mulighed B-)
   Og tak, det var altså også ret vellykket, må jeg sige :D

   - Anne

   Slet
 2. Svar
  1. Tak - det var det bestemt også, i al beskeden hed.

   - Anne

   Slet
 3. Iiiih, hvor ser det bare lækkert ud! Jeg ELSKER hokkaido!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - så må du love mig at prøve de her fritter, de er så gode!

   - Anne

   Slet