søndag den 27. oktober 2013

Kærlighed.


Jeg holdt læsedag igår. Der går aldrig en dag uden jeg læser, men igår lavede jeg ikke andet. Det var helt vildt skønt og jeg skal tage mig sammen for ikke, at gøre det sammen igen i dag. Når jeg kigger på min bogreol er det nemt, at få øje på manglerne. Jeg har ikke en særlig sofistikeret smag og en stor del af mine bøger er slidte, krøllede og fyldt af fejl. Der er bare et eller andet der gør, at jeg elsker dem alle sammen alligevel. Har du det også sådan? Der er bare den slags bøger, som bliver bedre gang for gang. Lige meget hvor mange gange jeg læser Harry Potter, Sidste Udkald, Det Lille Hus I Den Store Skov, Alt fra Astrid Lindgren, Elegance, Eragon eller Rachels Ferie, bliver de bare bedre og bedre. Der er noget vidunderligt ved, at lige meget hvilken side jeg slår op på, kender jeg både siden før og siden efter. 
Igår slugte jeg Det Lille Hus I Den Store Skov og bladrede rundt mellem favorit kapitlerne i Eragon. 

Nu vil jeg se, om jeg kan få presset lidt fornuftigt ind i min søndag, for bøgerne kalder og ved ikke hvor længe jeg kan modstå. 

God søndag!

10 kommentarer:

 1. Jeg synes jo, at det allermest fornuftige man kan bruge en søndag på er netop at læse! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Måske har du ret? Men hvem skal så sørge for rent tøj, mad til madpakken og rene glas at drikke af? (;

   - Kit

   Slet
 2. Så fint skrevet; nogle bøger er skabt til genlæsning og det er en fryd at genforenes med de kære historier, der har indtaget ens hjerte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Rikke. Jeg det er helt uundværligt (:

   - Kit

   Slet
 3. Åh, Kit - jeg er virkelig med dig her. Der er ikke noget bedre end at genlæse favoritter - jeg har det på samme måde som dig med Harry Potter og Det Lille Hus i Den Store Skov (som var den første bog jeg læste selv - jeg kunne den næsten udenad, fordi min mor havde læst den for mig så mange gange). Og Ringenes Herre! Og Brødrene Grimms Eventyr. Håber du har presset et par sider ind i dag også. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vel? Det er bare det bedste at begrave sig en noget velkendt nostalgi.
   Jeg tror snart jeg går ind og læser - det er jo nærmest uundgåeligt (;

   - Kit

   Slet
 4. Åh, sikke et dejligt indlæg! Jeg havde tit sådan nogle dage, før vi fik børn. Det var fantastisk! Det er børnene nu også, men jeg får desværre ikke læst så meget mere. Det kommer forhåbentlig igen, når de bliver større :) Indtil da forsøger jeg at opdrage dem til, at bøger er det bedste ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak!
   Det er en god idé med bog-indoktrinering - det er noget der forhåbentlig bringer glæder igennem hele livet (:

   - Kit

   Slet
 5. Min søndag bød også på læsning som belønning ovenpå en omgang (tiltrængt) rengøring. Jeg elsker de lidt gamle og slidte paperbacks med krøllede sider og kaffepletter, fordi de netop bærer præg af at være brugt. En fin ny bog klæder ikke min bogreol nær så fint som en der er blevet læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor var det fint skrevet (:

   - Kit

   Slet