søndag den 9. december 2012

Opskrift på rød suppe


Rød suppe er min vinterfavorit - den er billig, lækker og kan varieres i en uendelighed. Det er en god måde, at få brugt sine rester på. Jeg elsker, at fylde den med enten rejer, kødboller eller en smule græsk yoghurt.
Jeg laver den aldrig ens, men bruger de rester jeg har. Suppen indenholder dog altid tomater, løg og gulerødder. 

Her er en bud på en version, som jeg ofte har lavet:

Du skal bruge:
* 2 løg
* 4 tomater
* 3 gulerødder
* 1 æble
* 1 rød peber
* Evt. kål, radisser, majroer, forårsløg eller hvilke rester du måtte have.
* Oregano/lauerblade/tørret basilikum 
* Chili
* Salt/peber
* Et eller andet surmælksprodukt 
* Eddike 

Skær grøntsagerne i mindre stykker og kog dem med krydderierne. Når grøntsagerne er møre, blendes de til ønsket konsistens er opnået, og suppen smages til med surmælksprodukt efter eget ønske, eddike og ekstra krydderier.

3 kommentarer:

  1. Uhm hvor ser den lækker ud, jeg elsker suppe! Specielt i denne kolde tid :) og princippet med at bruge sine rester i den er jeg jo bare helt med på ;)

    - Maj :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Suppe er über yummet. Elsker også at slippe af med rester på en nem og lækker måde (:

      - Kit

      Slet
  2. åh, må lave! fik for nyligt en suppe der smagte af sunset pomfritter! Det var ikke dårligt!

    SvarSlet