fredag den 18. december 2015

Repost: Hot og Not på Julebordet.

Da lørdag står for døren med årets første julefrokost, kommer her et glædeligt gensyn med et julefrokost-indlæg vi lavede, i 2012.


Blev mindet om det, da jeg på en blog for nylig så en skæg tilsvarende post, og fik lyst til at gensende vores eget. Bare fordi det er sjovt, da det om nogen deler vandene. 


Så læs eller genlæs, og kom endelig med et bud om dine favoritter og aversioner:




20/12/12: A+K:



Mig og Kit kom sådan til at snakke om, at julens mad halvt om halvt består af sindssygt fråderen niceness og herre klammo nastyness (jaja, "man må ikke sige ad til mad", vi ved det godt, men hvis nu man sætter alt på spidsen, så er det altså sandt). 

Så her kommer vores hot/not-liste over hvad der er skønt, som vi glæder os til at sætte tænderne i, og hvad vi frygter bliver serveret til årets julefrokoster:




Hot:


  • Risalamandel! All time favorit, med store mandelstykker, vaniljekorn og kirsebærsovs. (Laktosefri nu tildags, tak)
  • Clementiner.
  • Sild - særligt mosters hjemme-marinerede med løg, gulerod og porre. 
  • Flæskesteg.
  • Sovs - og masser af det!
  • Mors håkonskager - den éneste småkage der duer. Og fars hjemmelavede pebernødder.
  • Marcipan.
  • Rødkåls-salat m. nødder og frugt.
  • Kolde frikadeller m. kartoffelsalat og grøn langkål.
  • Tarteletter.
  • Nødder, juleskum og bridgeblanding!



Not:


  • Norske klejner - smager af magarine med glasur-smag.
  • Æbleskiver - smager af magarine med "sukker og gele-syltetøj fra den blå spand"-smag.
  • Småkager i alle afskygninger - smager af magarine med vanilje/kanel/nellike-smag.
  • Medister.
  • Juleflæsk-slik og eiskonfekt 
  • Rødkål.
  • Risengrød (hvor er mandlerne om jeg må spørge?!)
  • Karry-salat.
  • Nisseøl (julebryg er tilgengæld velkomment)



Hvad er jeres favoritter/minusser på julefrokostbordet?

8 kommentarer:

  1. Ingen risengrød, og værre endnu ingen æbleskriver? Armen det er jo så godt!!
    Ift. til jeres not-liste ser jeg pludselig mig selv i et andet lys; som relativt alt-ædende ;) Dog vil jeg gerne gå langt udenom nisseøl - og æbleflæsk, som så ikke er på jeres liste.

    SvarSlet
  2. WOW jeg kan nærmest lide alt det modsatte af jer! Men hvor er anden?! And er jo tusind gange lækrere end flæskesteg, som klart er på min not-liste!

    SvarSlet
  3. Kære A+K: Jeg har en tilføjelse til pluslisten: Herreklamt og krymmelbesat tysk chokolade, enten som de dér små knapper eller som runde kranse. Uanset hvor kvalitetsbevidst jeg ellers føler mig i andre sammenhænge, så har jeg hele december et unaturligt højt forbrug af disse produkter. I love them!
    Kærligst, Mor-monsteret fra Skøre liv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha... Dem elsker jeg seriøst også. Kh Birgitte

      Slet
  4. Holder med mor-monster. Tysk choklade med krymmel og de der der smager og føles helt kolde.

    SvarSlet
  5. Jeg synes man dør lidt i de julefrokoster og lysten til julespise forsvinder ofte inden selve julen.
    Så jeg er mere lidt til let og frisk gourmet agtig julemad til julefrokosten og så den gode til juleaften og juledagene :-)

    Jule hilsner fra mig og mit lille blog univers :-)

    SvarSlet
  6. Jeg er faktisk heller ikke så vild med småkager - hvis jeg endelig skal have nogle skal det være af den smørbagte slags uden alt for mange julekrydderier.
    Men hvor er sylten - den er klart på min HOT liste, selvom det egentligt er et lidt klamt koncept (kogt kød i gele...).
    På min NOT liste gemmer sig helt klart æbleflæsk og blodpølse...

    SvarSlet
  7. Hot: klejner, sønderjysk hvidkål.
    Not: Rødvin i sovs og nisseøl.

    Hvis man ikke er vild med æbleskiver - og ikke har smagt Claus Meyers øko - så prøv dem! De smager noget anderledes end dem fra posen med 20 stk. for en 10'er.

    SvarSlet