fredag den 11. juli 2014

En tur i tidsmaskinen - du kan stadig nå det!

Nogle tager til cool bloggerevents, butiksåbninger og restaurant-events... Jeg tager til Middelalder-Marked i Kildeparken. 
Kan ikke regne ud om det er min indre pensionist, nordjyde eller barn, der gør, at jeg elsker den slags. Men er og forbliver er en sucker for alt, hvor der er uformel stemning, boder, proletarstemning og live-gøgleri. Lidt ligesom på Bakken. Det ér sgu bare hyggeligt.
Og arrangementet her er ingen undtagelse. Hele parken er pt. forvandet til en Middelalderby med alverdens små telte, med hver sit hverv, man kan besøge og købe af. Skindbutik, smedje, smykke-mager, vævere, våben-shop og hestehandlere. Og over alt i luften kan der duftes nylavede pandekager, grillet kød og liflig mjød, som deles ud i smagsprøver i massevis. Særlig solbær og kirsebær-mjøden var gode, sidstnævnte smagte af drikkeklar Sellerberg. Ikke spor dumt, men ret vammelt.
Udover de fine boder, er der konstant gang i forskellige forstillinger på pladsen: Lansekamp til hest, hængning, trylleshow, sværd-fægtning, musik og ildshow. 
Efter nogle timers hygge, blev dagens tema videreført med sand Middelaldermad på Vi2. Pariserbøf med det hele - 400 gram kød, surt og syltet!

Så hvis du ikke har nogle planer, så kan jeg kun anbefale et smut forbi. Markedet har åben fra 11-20 hver dag ugen ud, og billetprisen er til at overkomme. 

13 kommentarer:

 1. sikke nogen flotte billeder! og hvor ser det spændende og hyggeligt ud :)

  //N.K.L
  www.nkl-fashion.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det var faktisk også ret spændende at høre de forskellige folk i boderne om deres område, de vidste en masse :D

   - Anne

   Slet
 2. Åh, det gad jeg godt! Mest for mandens og drengenes skyld, men alligevel :) Jeg tror faktisk, at jeg vil se om vi kan snige os en tur derind i morgen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det! Det er så hyggeligt, og er sikker på at herrene vil more sig - og dig med :D

   - Anne

   Slet
 3. Det ser vildt hyggeligt ud:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig også hyggeligt!

   - Anne

   Slet
 4. Jeg ELSKER middelaldermarkeder! Hm... måske burde jeg tage til Horsens i år? Det lykkes mig altid at lægge andre planer den weekend...

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, er der et i Horsens? Og er det stort? :D

   - Anne

   Slet
  2. Det er et af de største i Danmark og skulle efter sigende være rigtig fedt! Har mange venner, der har besøgt markedet gennem flere år, men jeg har altid travlt den weekend. Måske er det i år, at jeg endelig kommer af sted - hvem ved :-D

   Slet
 5. Det ser hyggeligt ud, men jeg kommer nok ikke sådan lige forbi :-) Vi har noget tilsvarende hernede på øerne bl.a. Middelaldercenteret som er åbent hele sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt for jer, her har vi kun en sølle uge at løbe på :)

   - Anne

   Slet
 6. Det ser vanvittigt hyggeligt ud. Jeg vidste slet ikke at det fandtes - og jeg kommer endda fra Aalborg...

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du da afsted, hvis tiden er :D Det er ligeså hyggeligt, som det ser ud!

   - Anne

   Slet