onsdag den 27. november 2013

Bøh!


Til indlægget om julebordene, blev vi spurgt, om de fine grønne vinglas i en af udstillingerne, stammede fra R.C.

Selv vidste jeg kun, at glassene ikke var kongelige, men hvor de så var fra, kunne jeg ikke svare på. Og hvad gør man så? Man spørger selvfølgelig bolig/stel/indretnings-leksikonet i familien aka. Vores Kære Mor. 
Hun vidste (naturligvis), at det (åbenbart) er bøhmisk krystal glas. Så hvis nogle af jer er faldet for dem, ved I nu, hvad I skal søge på. 

Jeg synes også selv, de er noget så fine, særligt i kombination med Flora-stellet, ligesom i udstillingen. Måske man selv en dag, skulle have en lille samling?

Billederne her, er desuden fundet på lauritz.com, så det er hvertfald et sted at starte. Selv har jeg set et par stykker i genbrug, en sjælden gang i mellem.

16 kommentarer:

 1. Aj altså! Tak fordi I undersøgte det <3 De er bare SÅ fine! Sådan nogle kunne jeg godt tænke mig at have stående i vitrinen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen årsag :D Var faktisk også selv lidt nysgerrig, for de er nemlig rigtig fine - og i netop en vitrine, hvor de rigtig bliver vist frem, ville passe helt perfekt! De er alt for flotte, til at skulle gemmes væk.

   - Anne

   Slet
  2. Lige netop!

   Og så fik I mig da lige til at google lidt rundt.... ;-)

   Slet
 2. Det er altså nogle vildt flotte glas! Åh, jeg gad godt at have sådan nogen, men da vi har MegaMusel-stellet, ved jeg ikke, om sådanne nogle vil passe til... Jeg er klart til den slags glas. De er så elegante!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg i hvertfald sagtens, at de kan, jeg synes faktisk de kan passe til alt R.C (;
   Jeg har en masse blandet kongeligt porcelæn, og kunne som sagt, godt tænke mig nogle en dag. Man kan jo altid vælge at holde det i en farve, hvis man vil forenkle looket lidt (:

   - Anne

   Slet
 3. Hvor er de fantastiske!! Så smukke og elegante. Tak for tippet! Må igang med at Google lidt rundt. Måske også i den lokale genbrug og den blå avis!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og rigtig god glas-jagt :D

   - Anne

   Slet
 4. Super flot... og så er det faktisk også lidt hyggeligt, at samle på et stel, hvor man både skal være heldig og dygtig for at finde det...
  Man bliver så glad og stolt, når man finder, bare en lille tin, i en genbrug eller på et loppemarked.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også - det er lidt sjovere at samle, når det ikke er på noget, man bare kan vade ind i hvilken somhelst isenkræmmer og erhverve sig (:

   - Anne

   Slet
 5. De er SÅ SMUKKE! Wow! De minder mig om mine forældres italienske krystalglas, som vi altid drikker af til højtider - det er ren nostalgi for mig. Wouwsa, altså!!! ;-)

  /Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er simpelthen så flotte. Og hvor fint med højtidsglasene, det er altid hyggeligt når der findes noget bestemt pynt frem, til bestemte anledninger (:

   - Anne

   Slet
 6. Hvor er de smukke! Jeg ville gerne have en samling i blandede farver Ö

  Simone
  Microcut.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er skønt man ikke skal vælge en enkelt :D

   - Anne

   Slet
 7. Jeg er såååå vild med den slags glas. Kombinationen af krystal OG mange farver - whats not to like?! Desværre er min kæreste ikke enig :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tsk tsk, så må du igang med en forhandlingsprocess - de er nemlig bare så fine :D

   - Anne

   Slet