fredag den 20. september 2013

For 25 kroners blandet.
Til tider kan det godt betale sig, at besøge en ny genbrug, end den man sædvaneligvis kommer i. Jeg kom hvertfald hjem med en billig stak bøger, af den bedste slags, efter et smut i Ø-gadens lille biks.
Sidste år brokkede jeg mig i indlægget her, over at det var umuligt at opstøve de klassikere, jeg sådan elskede som barn. Men så i august dukkede to af bøgerne op, hvilket jeg jublede over her. Og tænk sig, nu er 2'eren af Ungerne i Bjørnegade 5 (med titlen Rikke fra Nyboder), samt Tudemarie dukket op - og så endda på samme genbrugsjagt. Nogle gange er man altså bare heldig. 
Faktisk fandt Kit Tudemarie i en genbrug, for et års tid siden, og forærede den til mig. Et rigtig fint og gammelt oplag, som desværre havde så mange løse sider, at den ikke var til at bladre i, men har den dog stadig på hylden. Så nu må jeg bare håbe, at falde over de næste bind i serien før eller siden, så samlingen bliver komplet.
Udover de to overstående bøger, fik jeg også fat i et par billige chicklit-klassikere og 1979's vinder af Tysklands børnebogspris: Emma i Nazi-Tyskland, som jeg glæder mig til at kigge i.

4 kommentarer:

 1. Sikke nogle skønne genbrugsbøgersfund!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg synes også jeg var heldig!

   - Anne

   Slet
 2. Ej, hvor fedt med sådan en fangst!

  Jeg søger stadig efter "Fortællinger om Frede" skrevet af Thorstein Thomsen... Jeg har de to andre bind ("Flere fortællinger om Frede" og "De sidste fortællinger om Frede") - endda signeret af forfatteren - men bind et er udgået fra forlaget :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender det kun alt for godt - det er om at holde øjne og øre åbne (: Du må have god jagt efter Frede, mon ikke han dukker op en skønne dag?

   - Anne

   Slet