lørdag den 24. august 2013

Hvorfor siger I... #1

Billede

.. "Jeg får pres" 
Betyder det at du skal føde?

.. "Jeg har det stramt"
Endnu en skræv-reference. Hvordan er det liiige man har det stramt, sådan fysisk eller hvordan?

.. "Bum!"
Ja, hvorfor? Er det eller uklart for dig selv (eller andre), hvor vidt du rent faktisk afsluttede den sætning du lige sagde, hvis du ikke tilføjer Bum! som et 'morsomt' punktum?

.. "Pærselle" istedet for persille.
Eller "kardemåmme"  fremfor kardemomme? Eller "krødderier" nu hvor det nu rent faktisk hedder "krydderier", med et ganske almindeligt y? Det er jo ikke til at se et afsnit Masterchef, uden at skulle krumme tæer omtrent titusinde gange, over vokal-forvirrede sjællændere. Lærer de ikke bogstave-lydene i skolen, på de kanter, eller hvordan?

11 kommentarer:

 1. Hey! Jeg siger altså bum! Så understreger man ligesom punktummet virkelig meget, det er nogle gange nødvendigt. Bum! ;) I sidste kategori bør 'fraksempel' nævnes - hvor svært kan det være: FOR EKSEMPEL. Bum!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaaae, men ér det nu også nødvendigt med sådan en dobbelt understregning? Vi synes hvertfald det lyder enormt fjollet (: Tilgengæld lyder "fraksempel" også ganske skrækkeligt i vores øre - altså hvor får de det der "fra" fra?

   - Kit & Anne

   Slet
  2. Kom lige i tanke om den absolut værste - i hvert fald når folk ikke bare siger det, men også skriver det: I nu, som i: Hvorfor er du ikke kommer i nu? NEJ NEJ NEJ, det hedder 'endnu'!!!! Og hvordan kan folk ikke se det helt forkerte i det, når de skriver det??

   Slet
  3. Haha, ja, den er også på listen - det er noget sært noget!

   - Anne

   Slet
 2. Mit absolutte hadeord er folk der siger BIDLER - det hedder Billeder BIL-LE-DER!!!! :) Men alle i København udtaler det åbenbart som 5 årige børn.

  Ups.. der kom jeg til at brokke mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min svoger siger det. Han arbejder på et reklamebureau. Han lever af at lave BILLEDER, men kan ikke finde ud af at sige det;)

   Slet
  2. Haha, ja, den er altså også besynderlig - det burde altså ikke være så svært! :D

   - Kit & Anne

   Slet
 3. På mit arbejde har vi denne her sætning, når vi taler i telefon: 'prøv, lige et øjeblik'. Det gir jo heller ikke nogen mening.. Som om 'at vente' er meget meget stumt og aldrig har eksisteret i sætningen ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må vist være en arbejdsskade, men kender det godt - synes ind i mellem, man opdager at man "sparer" nogle ord væk af ren vane.

   - Kit & Anne

   Slet
 4. Bum er det mærkeligste - især på skrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er det om muligt endnu mere bizart!

   - Kit & Anne

   Slet