Til vores dejlige lillesøsters 21 års fødselsdag i søndags, blev denne dessert serveret.
Værket er udført af vores mor (@hittepaasomhed), og som I vil kunne se på hendes instagram, er alt hvad hun giver sig i kast med, udført smukt.
Og lige så flot og sommerlig som den ser ud, smagte den også. Så efter efterspørgsel på instagram, får I opskriften her:
🍓 Jordbærfromage med smørristede mandler 🍓
6 pers:
3 æg, delt.
85 gram sukker.
6 blade husblas.
1/4 dl piskefløde.
2 tsk vaniljepulver.
500 gram jordbær + evt en bakke blåbær/hindbær til pynt.
100 gram mandler.
Fremgangsmåde:
Skyl, nip og blend jordbærene, mens du opbløder husblassen i en skål koldt vand.
Pisk dernæst hviderne stive og æggeblommer med sukker og vanilje i to seperate skåle. Fløden piskes også i egen skål, hvorefter de to æggemasser og jordbærpureen vendes i med let hånd.
Smelt nu husblassen i vandbad, og afkøl den med et par skefulde frromage, før den tilsættes til massen.
Når den nu færdige fromage er jævnt blandet hældes den på portionsglas/fællesskål og sættes den på køl i alt fra 3 timer til et døgn.
Inden servering smuttes og hakkes mandlerne groft, ristes gyldne og toppes op på fromagen med friske jord- og blåbær.
Velbekomme!
Det lyder jo bare alt for lækkert.. :P
SvarSletDet var det også :D
Slet- A