lørdag den 29. november 2014

Pensionist-gryde.

Det var dejligt at høre på sidste indlæg, at vi langt fra er de eneste, der er skrup-aldersforvirrede. Og fedt, at flere af jer, også er på bessemads-holdet - det er nemlig bare så godt.
Så ja, her kommer en hurtigt opskrift, som også kan spises af enhver uden tænder. Og egentlig ér det vel egentlig ikke en opskrift, men nærmere et forslag. For retten burde nok hedde "hvad-køler-og-fryser-gemte"-suppe, men både mig og Kit synes den var en skøn vintervarmer.






Pensionist-gryde - 2 personer.


300 gram svinekød.
100-150 gram kylling.
3 store gulerødder.
2 små løg.
0,5 bakke svampe.
1 håndfuld hvidkål.
Boullion af eget valg.
Eddike.
Sukker.
3 laurbærblade.
Peberkorn.
Mormor-salt (alm. salt kan også bruges)

Kødet og gulerødderne skæres i mundrette stykker, og sættes til at koge møre i en  gryde med boullion-vand, peberkorn, salt og laurbærblade - ca. 15 min. 
Løg og svampe svitses dernæst kortvarigt på en pande, og hældes i den boblende gryde.
2-3 minutter inden servering smides en gang finhakket hvidkål i for lidt knas, peberkorn og laurbærblade fiskes op og suppen smages til med sødt, surt og salt.

Over and done! 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar