søndag den 30. november 2014

Decembers bedste tradition, indfinder sig allerede imorgen..


Så er julen næsten over os - imorgen går det løs, og stemningen har allerede indfundet sig herhjemme.
Ovenstående billede af os tre søskende, er fanget julemorgen i 96; morgenhår, blanke sove-øjne og forventning op over bedste næsebor.  Ja, der er nu intet som at vide, at julemanden, julestegen og julegaverne venter forude.

Men selvom, at d. 24 er ganske speciel, er d. 1. december faktisk mindst så vigtig i vores familie. For vi har en særlig skøn tradition, som er blevet håndhævet siden vi var børn, og i år er ingen undtagelse.
Vores juletossede mor, har nemlig opfundet den bedste regel:  Man skál julehygge d. 1 december. No matter what! 

Og derfor har vi tre unger (som de eneste børn, på vores friskole), altid fået lov at pjække d. 1 december. Pjække en hel dag, for at tage ind til Aalborg, købe julegaver, vælge årets julekugle til træet og spise chokoladeovertrukne frugtspyd og bare hygge, hygge, hygge.
Husker stadig sommerfuglene i maven, når man skulle aflevere kontaktbogen til sin klasselærer, hvor de kunne læse mors sirlige håndskrift, og stå med svedige håndflader og se læreren benåde julefreden med sin underskrift.

Gudskelov er vi ikke længere afhængig af dansklærerens godkendelse, men sommerfuglene er der stadig - for nøj, jeg glæder mig til imorgen!

Har I en favorittradion derhjemme?

10 kommentarer:

 1. Rætti' god hyggetur i morgen! I år får jeg også lov til at holde julehyggedag med min mor og min søster, og vi skal i Tivoli. Hurra! :D Håber bare ikke, jeg fryser helt til is...

  SvarSlet
  Svar
  1. Taktak søde Steine, vi frøs ikke idag, så håber du også klare den - ellers må du bare prøve en af de ekstra vilde karuseller, så kører adrenalinen og de røde kinder!

   - Anne

   Slet
 2. Hyggeligt! Og godt med sådan en tradition. Det skal man holde i hævd ligegyldig hvor gammel man bliver.
  Min favorittradition for julen er Disneys juleshow. Det er et must hvert år. Kan ikke fraviges på nogen måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig! Og Disneys Juleshow er også hellig herhjemme, det er så hyggeligt :D

   - Anne

   Slet
 3. Sikke dog en fantastisk juletradition! Det er lige så jeg har lyst til at stjæle ideen. Kan nok ikke nå at tage fri fra arbejde i morgen... men så måske fra næste år :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Do it, det kan kun anbefales :D Julehygge, shopperi og cafetur i en.

   - Anne

   Slet
 4. Hehe den var aldrig gået i min barndom, for min mor var nemlig lærer :) Men vi havde nu også altid en totalt julehyggedag med shopping og varm kakao. Nu er alle tre søstre voksne, men vi får stadig hver vores tur med mor i løbet af december. Kakao er dog opgraderet til aftenmad ude i byen :)

  Mvh Marie fra www.krøllerier.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæhæ, nej, så ville hun nok ikke være nem at overtale til netop det - men omvendt er vores mor duspædagog, så hun er vel nok bare lidt smårebelsk ;) Men hyggeligt i alle stadig kommer afsted, det er altså med at holde ved den slags.

   - Anne

   Slet
 5. Dejlig tradition, rigtig god tur :-) En vigtig tradition hos os er at lave brunkagedej og binde adventskrans sammen med min mor. Det må helst ikke glippe, hvis det skal blive rigtig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Og det lyder altså også bare hyggeligt med kreahygge og julebag.

   - Anne

   Slet