tirsdag den 24. april 2012

Uskønt æblesvineri med peanutbutter og låg


Igår serverede jeg denne uskønne, men lækre ret. 'Kagen' bør spises med syrlige mælkeprodukter, is og/eller et stort glas irsk kaffe. 

Opskrift:

3 mellemstore syrlige æbler
Smør
Brun farin
1 generøs spiseskefuld peanutbutter
Låg af dej (enten crumble, købe eller hvad nu du elsker)

Skær æbler i tern. Kom smør, farin og peanutbutter på panden. Når de 3 ting er smeltet sammen hældes æblestykkerne på panden, hvor de får lov at stege ca. 5 minutter. Efterfølgende hældes de i et ildfastfad og bages i ovnen i ca. 15 minutter på 150 grader. Derefter tages fadet ud, og låget ligges på - 'kagen' bages derefter færdigt i ovnen. 
Spises lun og i godt selskab.

2 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud! Hvad for noget dej har du brugt? Jeg vil prøve at lave den, men er helt blank på, hvad for noget dej der skal bruges?

  // Rodebutikken

  SvarSlet
 2. Bare smør, sukker og mel blandet sammen med et æg, hvis det skal være hjemmelavet - så det bliver sådan en 'crumble' - det er min favorit. Det ligner bare dejsmulder(?), og bliver ret sprødt. Alternativt kan du købe butterdej eller færdiglavet tærtedej på rulle, det er også super fint (:
  Beklager at jeg ikke kan hjælpe med mål på nogle af tingene - dej, fyld osv., men laver alt uden opskrift og er lidt af en sjuskedorthe, så får aldrig den slags skrevet ned.

  - Kit

  SvarSlet