Vagtelæg vendt i kørvelstøv, skarp-syltet perleløg, frysetørret øllebrøds-chips og rød mayonnaise. |
Pocheret helleflynderfilet med risotto af blomkål, puré af grønkål, sauce nage på muslingefond, flager af broccoli og blomkål, grønkålsolie og tobiko caviar. |
Dansk dyrekølle fra Herregårdsvildt marineret i olivenolie, grannåle og friske enebær, vildtglace kogt med hyldebær, valnødder, kvædepuré og glaserede friske tyttebær. |
Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet: 6 forskellige oste serveret med oliven og syltede kvæder med peber og sennep. |
Jeg ved ikke hvor jeg skal starte, eller hvor jeg skal slutte i min begejstring over ovenstående arrangement. Men gudskelov taler billeder jo også for sig selv.
Fik som sagt æren af at sætte mine ben på Mortens Kro i lørdags, hvor jeg var inviteret på en fireretters menu med tilhørende vinmenu. Dvs. at for hver ret man valgte, medfulgte der et glas vin, udvalgt specielt af køkkenets personale til at matche retten.
Men ja, kort og godt var alt smukt anrettet, vel-sammensat umami og derudover ualmindeligt velsmagende.
Udover maden var jeg også meget imponeret over restaurantens uformelle og topservicemindede tilgang. Tjenerne uhyre kompetente både snakkesaglige og professionelle; der blev sat vand på bordene sekundet inden flasken var 1/3 tom, menu og vin blev introduceret til fulde, og man blev spurgt hvornår man ønskede næste ret (..fremfor et samlebånds-ræs af mad, man kan opleve nogle steder).
Og man score sgu point i min bog, når det viser sig, at tjeneren husker, at jeg nævner under bestillingen, at jeg: "helt sikkert skulle have ostebord til dessert, heldigvis må få lov smage den lakridsflødebolle, min medspiser får".
For da desserten ankommer, er der skam lavet en lakrids-fætter til mig også, udover min gigantiske ostefad. Uden beregning. Bare fordi, at "jeg da ikke skal snydes".
Det er altså fornemt. Og generelt følte jeg mig veltilpas og forkælet hele vejen igennem.
Så ja, hvis jeg vinder i lotto, så er der ingen - ingen - tvivl om, at det skal fejres netop her. Så hvis du ligger vejen forbi, eller bor i nærheden og skal ud og vifte med flaget, kan jeg kun anbefale dig at komme her forbi.
Der er ikke mange gange jeg har været på Mortens Kro, men har nydt det hver gang.
SvarSletKaroline var så heldig at være afsted sidste år til Smagens Time, hvor de fik 3 retter på Mortens Kro. I år skal hun på Søgaards Bryghus.
Jeg håber også at vende tilbage :D
SletHyggeligt arrangement lyder det til, Søgaards er altså også skøn!
- Anne
Ser virkelig lækkert ud :-) Kun ét spørgsmål: hvor er den røde mayonnaise?
SvarSletPå øverste foto :D
SletDet var simpelthen så godt det hele.
- Anne
Det ser ualmindelig lækkert ud!
SvarSletDet var bestemt helt og aldeles udover det "almindelige" (;
Slet- Anne