Lørdag aften serverede jeg denne 'fromage'-kage til kaffen. Både Langesen og jeg er fan af figner, så da jeg fandt dem i Netto vidste jeg, at de skulle indgå i aftenens menu.
Kage blev frisk og let - den er ikke særlig sød, men hvis du fortrækker det kan ændre det i tilsmagningen.
Du skal bruge
3 figner
450 ml neutral yoghurt (jeg brugte soya)
2 ferskner
7 blade husblas
Kagebund
Noget at søde med
Vanilje
Kog figner til kompot - smag til med sødt og vanilje. Kompotten må gerne være ret sød.
Smør 2/3 af kompotten på bunden.
Smelt 4 blade husblas i den sidste del af kompotten, og vend den i yoghurten. Blendt 1,5 fersken i yoghurten - smag evt. til med ekstra sødt eller vanille.
Hæld blandingen over fignkompotten og sæt kagen på køl.
Brug den sidste halve fersken til, at koge en sirup.
I siruppen opløses 3 blade husblas, og den hældes over den afkølede kage.
Kagen skal nu retur i køleskabet. Kan nydes efter ca. 30 minutter.
Nøj den ser lækker og ret chekket ud. Troede der ville komme en laaaaang opskrift men den er heldigvis ikke så svær. Knus
SvarSlet