søndag den 15. september 2013

Skønne Hamburg - dag 1.

Sightseeing of the day - perfekt til Fredag Den 13.-tema. 


En af byens mange smukke kanaler. 

Friskbrygget nervemedicin. 
Yum yum. 

Smuk nougat-kunst. 


Blodrød argentinsk bøf, lyserød og fin svinesteak og sprødstegt, velkrydret gyros. 

Hold op, hvor havde vi en skøn, skøn tur til Hamburg. Sidder herhjemme med en helt euforisk fornemmelse - ja, bare det at bladre billederne igennem, giver mig lyst til straks at tage afsted igen - så her får I lidt glimt fra vores første dag.
For efter den lange, hyggelige bustur og et par øl på den lokale, tumlede vi i seng og stod op til en dejlig solskinsdag i det tyske. Allerede hjemmefra, havde vi bestilt billetter til den engelsk-talende tour i "The Dungeons" - en seværdighed, vi begge har oplevet i London, da vi gik i folkeskolen, og var svært imponeret over. Og jeg må sige, at anden gang absolut ikke var en skuffelse, tværtimod - er du gal, hvor var det uhyggeligt, og hvor var skuespillerne helt og aldeles fantastiske. Vi er tydeligvis blevet mere hysteriske med alderen, for vi både hvinede og klamrede os til hinanden, i samtlige 90 minutter. Gudskelov serverede en nærliggende café skøn kaffe, til at dæmpe vores galoperende puls. Nøj, hvor var det sjovt!

Efter den velspillede og skrækindjagende oplevelse og lidt til nerverne, gav vi os i kast med en mere afslappende aktivitet - nemlig shopping i Hamburg City. Især delikatesse butikkerne vakte stor glæde, og alle de hjemmelavede syltede sager, olier, pestoer, fine chokolader og bolcher, var helt uimodståelige. Vores første læs varer, blev bragt hjem på hotellet, inden vi traditionen tro begav os på jagt efter røde bøffer - det var jo fredag. Valget faldte på en dejlig græsk restaurant, hvor vi fik kødkarussel, tzaziki, en skålfuld salat m. sennepsdressing og en Alsserwasser. Nice med nice på! Derefter fulgte en god håndfuld øl mere, og en masse dejlig sladder, inden at baren begyndte at ringe ud til sidste omgang, og sengene på hotellet kaldte. Alt i alt en skøn og begivenhedsrig dag - fyldt med netop det, vi synes en ferie skal indeholde.

14 kommentarer:

 1. Uh, jeg elsker Hamburg og har nok været der efterhånden en del gange.
  Dungeon har jeg også oplevet en enkel gang - på tysk, da mit tyske er noget bedre end det engelske - og jeg synes også, at skuespillerne er rigtig gode! Desværre er min mand ikke til den slags - han hader at blive forskrækket - for ellers var det blevet til et par ture mere ind i mørket og gyset.
  Ih, og maden ser altså nice ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hamburg er en rigtig skøn by, og Dungeons var simpelthen et must-see! Vi hader egentlig også at blive forskrækkede, og ser aldrig gyserfilm, men netop den oplevelse er en boldgade for sig :D Du må prøve at lokke ham engang.
   Og jo tak, den var helt fantastisk :D

   - Anne

   Slet
 2. Jeg er også stor fan af Hamburg! Dungeon har jeg også haft fornøjelsen af, men i den tyske udgave, og ja, det er utrolig livagtigt!

  Det er altid en oplevelse at gense alt det, som man har oplevet på en skøn ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er mildest talt elendige til tysk, så vi valgte en engelsk tour - men kan man tysk, er den sikkert mindst lige så fed :D Det var et glædeligt gensyn.

   - Anne

   Slet
 3. Glæder mig til flere af de her indlæg - kom gerne med gode tips! Skal nemlig derned til jul :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre, og god tur - det er virkelig en fed by!

   - Anne

   Slet
 4. Ah, Hamburg. Sådan en skøn by, og sådan nogle skønne billeder I viser frem her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rikke, vi synes også det var en herlig ferie :D

   - Anne

   Slet
 5. Sikke en skøn tur! Lækker by og ikke langt fra DK! Gad også godt på en oplevelse i en ny by. KNUS

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig, det er også bare så sjovt, at opleve en ny by, og så er den jo kun en bustur væk (:

   - Anne

   Slet
 6. Fedt I havde en god tur - og dejligt at se lidt af hvad I har lavet - og spist :-) Jeg drømmer om en Hamborg-tur engang, det er jo ikke hetl urealistisk :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke den mest svære destination at rejse til - vi kan hvertfald sagtens anbefale byen. Det var nemlig en rigtig god tur, både seværdigheds og madmæssigt (;

   - Anne

   Slet