torsdag den 4. april 2013

Hurtigt bønnefad med sommerfornemmelser.


I søndags havde jeg fint besøg, af min søde veninde, som pt. bor i KBH. Der var lagt i ovnen til en god gang sladder, kakao og ikke mindst god mad. Menuen endte med nederstående bønnesalat, og det faldt heldigvis i god jord.


Du skal bruge:

100 gram tørrede bønner, her blackeyed beans (alternativt en dåse opblødte bønner, ca. 240 gram).
100 gram hytteost.
2 spsk mayo.
Dild.
Chili.
Balsamico.
Citron + skal derfra.
Grønt efter eget valg, her: Broccoli, peberfrugt, gulerod, løg, hvidkål og squash.
Salt & Peber.


Opskrift: Kog bønnerne i 15-20 min (evt. med lidt hvidløg og laurbærblade)/åben en dåse bønner, og hæld væden fra.
Bland hytteost, mayo, citronskal, krydderier og salt + peber.
Finhak diverse former for grønt,smid evt squash på en (grill)pande. Vend så grøntsagerne sammen med "dressingen" og de afkølede bønner. Stænk med citronsaft og balsamico.
Lad det så stå på køl, gerne i 20 minutter, gerne flere timer - server så med selvvalgt tilbehør - nemt, hurtigt og nice!

Jeg valgte at servere bønnesalaten med en soya/chilimarineret svinesteak - og tror bestemt hverken fisk, rejer, æg eller kylling, ville være andet end godt dertil, men solo er den heller ikke dum.
Generelt smagte retten skønt, og lidt hen af sommer.
Glæder mig til, at solen titter frem, og man i stedet kunne smide kødet på en engangsgrill, medbringe tilbehør i bøtter, og knappe en iskold Royal op dertil. Men der går nok lidt endnu. Guskelov smager retten dog ganske fortræffeligt indendørs indtil da.

- Velbekomme!


3 kommentarer:

  1. Super fin blog du har dig! :-)
    - kig gerne forbi min blog.

    //miaekholm.blogspot.dk<3

    SvarSlet
  2. Mmm det lyder virkelig lækkert! Retten er hermed røget i gemmerne ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også virkelig godt, kan du tro!
      Håber du får den prøvet af (;

      - Anne

      Slet