tirsdag den 24. februar 2015

Søndagsudflugt - et paradis for mit indre pensionist-kartotek.











I søndags var den herligste dag - sådan en af dem, hvor der er feriestemning i luften, solen skinner en anelse ekstra og man har flere timer i døgnet. 

Dagen startede ud med roadtrip mod Dokkedal, til Ørnedag på Lille Vildmosecenteret. Min indre outdoorsy pensionst/Bonderøv-idyl-fan, elsker den slags udflugtsmål. (Så glemmer vi lige at jeg hader mudrede sko, er bange for alle skovens dyr og overhovedet ikke har evner til at tænde et bål.)

Men det viste sig, at være et temmelig populært arrangement. Parkeringspladserne ved rovfugletårnene var proppede, bordbænke-sættene foran centeret var fyldt til randen, og legepladsen vrimlede med glade unger. Skide hyggeligt! Også inde i centeret - helt ærligt, anede ikke man kunne finde SÅ meget at sige om en mose. Seriøst. Der er virkelig nogle overentutiastiske Poul Thomsen typer, der har gravet dybt i tørven og spejdet med fuglekikkerten i pæn mange timer, for at stable så mange skilte på benene.

Men da Vildmosen var udforsket, smed vi udendørs-pensionisten på porten, til fordel for min indre forfinede hausfrau. 
For sammen med en anden gruppe 65+, var næste punkt på søndagsplanen Auktionshuset på Hjulmagervej. Der var så meget fint - havde jeg haft pengene, havde jeg slæbt et koloenormt skab med hjem, samt de fineste, gamle H.C Andersens pynte-ophæng.

Derefter var det tide at vende næsen hjem. Her var det så var min gamle kogekone, der sprang ud i fulde flor. Hun fik lov at hygge sig over gryderne, vi havde nemlig planer om den lækreste søndagsmiddag. For imens vi havde været på tur havde en 6,5 kilo tung kalkun hygget sig i ovnen, og den blev serveret med mash and peas - netop som det passer sig. SÅ godt! 
Efter den dejlige middag, en lang gåtur i det klare vejr, stod den på pejsehygge og benene oppe. Intet mindre end perfekt afslutning på en herlig dag.

Ja, så kan man vist ikke bede om mere, af en søndag - kan man?




8 kommentarer:

  1. Det lyder som en herlig søndag. Jeg brugte min søndag på at svede over et læs skolearbejde. Ja, jeg ved god, hvad jeg helst ville.

    SvarSlet
    Svar
    1. Haha, åh, jeg var heller ikke klar på en bytter på jeg sige :D

      - Anne

      Slet
  2. Amen jeg er så fan af søndage! Det lyder ret spændende med det auktionshus der. Købte du noget med hjem?

    SvarSlet
    Svar
    1. Som skrevet er der intet at hente på kistebunden, men hyggeligt var det :D

      - Anne

      Slet
  3. Ej, en skøn søndag, og nogle dejlige billeder. En god søndag betyder en god start på hele næste uge!

    SvarSlet
    Svar
    1. Enig - så er man bare ladet op :D Det var herligt.

      - Anne

      Slet
  4. Lyder som en hyggelig dag. Men øh, de der ørne - så I overhovedet nogen??

    SvarSlet
    Svar
    1. Ehm.. Nogle udstoppede nogle så vi da B-) Var kun oppe i et udsigtstårn i 2 minutter før jeg fik højdeskræk.

      - Anne

      Slet