mandag den 17. november 2014

Opskrift

Nu hvor jeg alligevel sad under de hjemmehæklede tæpper, og nød et knap så velfortjent frikvarter fra mit genoptagede voksenliv, tænkte jeg, at jeg lige ville sende en opskrift. 
For noget tid siden pralede jeg med mit juleskum på instagram. Der blev spurgt på en opskrift, men jeg kom fuldstændig fra det igen, men nu kommer den altså her. 
Det er faktisk bare min sædvanlige skum, som i stedet for, at være lavet på sirup, er lavet kirsebærsauce og vendt i lidt 'kanel-flormelis'. Men nu får i den alligevel. 



Kit
Du skal bruge:


1 dl kirsebærsauce
Evt. lidt ekstra sukker
10 blade husblas
Flormelis (evt. blandet op med et drys kanel)
Håndmixer



Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand og tag et indfast fad frem. Fyld bunden af fadet op med flormelis. Si kirsebærsovs og kog (evt med lidt sukker). Tag saucen af bluset. Når saucen er stoppet med at koge, krammes husblasen fri for vand og tilsættes blad for blad. Når det hele er rørt ud, findes håndmixeren frem. Massen piskes til en kraftig skum (tager ca. 10-12 minutter). Efterfølge skal massen bredes ud i det ildfastefad - det skal gå rimelig hurtigt, for massen størkner ret hurtigt. Massen drysset med et lag flormelis. Når massen er størknet, skæres den ud i passende stykker, som vendes i flormelis (som evt. er rørt op med et drys kanel). 

13 kommentarer:

  1. Må prøves ... snarest ... *savle, savle, savle*

    SvarSlet
  2. Uhm..... DET skal prøves! Og også den "normale" udgave. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de er nu heller ikke så tossede (;

      - Kit

      Slet
  3. Det lyder godt nok lækkert! Og sikke dog nogle smukke farver på det billede :)

    SvarSlet
  4. Årh, hvor lyder det og ser det lækkert ud! Er normaludgaven mon så med lige så meget sirup som kirsebærsauce? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Debbie (:
      Ja, plejer at bruge en dl væske (vand, saft, kaffe eller lign.) og så 200 gram sukker til at lave sirup af.

      - Kit

      Slet
  5. Uhm! Det må og skal prøves! Jeg EEEELSKER skum :)

    SvarSlet
  6. Det ser indbydende og fristende ud :-)

    SvarSlet