torsdag den 11. september 2014

Rødbedesuppe - med svin og spark.

Suppe: 

1 løg. 
3 rødbeder. 
1 stor gulerod.
Hvidkål (2-3 håndfulde) 
2 dl fløde. 
2 laurbærblade. 
3 spsk god. spicy krydderi blanding, gerne gryos/marsala o.l. 
Eddike, salt, peber efter smag. 


Svin:

400 gram svine-fars. 
Basilikum. 
Flydende sød chili.  
1 skefuld grøn pesto.  
Salt/Peber. 

Opskriften gælder til ca. to personer.

***

Svits hakket løg og krydderi. Skræl rødbeder, grovhak dem, kål og gulerod og kog dem i vand, så det lige dækker, sammen med laurbærbladene. 

Imellemtiden røres svinefarsen med ovenstående ingredienser, og formes til små kugler, som gennemsteges i olie på en separat pande.

Når grønsagerne er møre, blendes de med kogevandet til en homogen masse, jævnes med fløde og smages til med eddike, salt/peber og evt. mere spice (jeg var ret rundhåndet fra starten, så watch out).

Når suppen smager som den skal, hældes kødbollerne i, hvorefter retten koges op, så kødet er sikret nogenlunde varme.

Serveres med kold (soya)yoghurt/cremefraiche/skyr på toppen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar