tirsdag den 2. september 2014

Fersken/figne-kage


Lørdag aften serverede jeg denne 'fromage'-kage til kaffen. Både Langesen og jeg er fan af figner, så da jeg fandt dem i Netto vidste jeg, at de skulle indgå i aftenens menu. 
Kage blev frisk og let - den er ikke særlig sød, men hvis du fortrækker det kan ændre det i tilsmagningen.

Du skal bruge

3 figner
450 ml neutral yoghurt (jeg brugte soya)
2 ferskner
7 blade husblas
Kagebund 
Noget at søde med
Vanilje

Kog figner til kompot - smag til med sødt og vanilje. Kompotten må gerne være ret sød. 
Smør 2/3 af kompotten på bunden. 
Smelt 4 blade husblas i den sidste del af kompotten, og vend den i yoghurten. Blendt 1,5 fersken i yoghurten - smag evt. til med ekstra sødt eller vanille.
Hæld blandingen over fignkompotten og sæt kagen på køl. 
Brug den sidste halve fersken til, at koge en sirup.
I siruppen opløses 3 blade husblas, og den hældes over den afkølede kage. 
Kagen skal nu retur i køleskabet. Kan nydes efter ca. 30 minutter.

1 kommentar:

  1. Nøj den ser lækker og ret chekket ud. Troede der ville komme en laaaaang opskrift men den er heldigvis ikke så svær. Knus

    SvarSlet