onsdag den 23. juli 2014

Opskrift




Yoghurt-kage

Du skal bruge:

♥ 0.5 liter yoghurt (jeg brugte soya med jordbær/rabarber-smag)
♥ 150 ml fløde
♥ 5 skiver knækbrød (eller kiks)
♥ Lidt æblejuice
♥ Kanel/sukker
♥ 7 blade husblas
♥ Saft (jeg brugte hyldebær)
♥ Frisk frugt

Fremgangsmåde:

Knus knækbrød med sukker, kanel og et par spsk æblejuice. Massen lægges i bunden af et fad og trykkes flad. Fløde piskes og vendes i yoghurten - hvorefter 5 blade husblas smeltes, derefter tempereres og vendes i yoghurten. Når massen er ensartet hældes over bunden og kagen sættes på køl. 

Når kagen er fast pyntes den med frugt/bær - jeg valgte blåbær og jordbær. 2 blade husblads smeltes med ca. en deciliter saft, som hældes over den pyntede kage og fungerer som gelé. 

Kagen sættes på køl en sidste gang, og kan nydes når saften er stivnet og blevet til gelé.

2 kommentarer:

  1. Mmmm hvor ser den bare fin og ikke mindst appetitlig ud! En rigtig sommer dessert :)

    SvarSlet