onsdag den 26. marts 2014

Kaffeskum med mørk chokolade og valnødder



Du skal bruge:

1 dl stærk kaffe
200 gram sukker
10 blade husblas
Flormelis
Håndmixer
Mørk chokolade (Jeg brugte 89%)
Valnødder


Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand og tag et indfast fad frem. Fyld bunden af fadet op med flormelis. 
Kog sukker og kaffe til sirup. Tag siruppen af bluset. Når siruppen er stoppet med at koge, krammes husblassen fri for vand og tilsættes blad for blad. 
Når det hele er rørt ud, findes håndmixeren frem. Massen piskes til en kraftig skum (tager ca. 10-12 minutter). Efterfølge skal massen bredes ud i det ildfastefad - det skal gå rimelig tjept, for massen størkner ret hurtigt. 
Massen drysset med et lag flormelis. Når massen er størknet, skæres den ud i passende stykker, som vendes i flormelis.

Derefter smeltes chokoladen over vandbad. Skummet dyppes i chokoladen, hvorefter det sættes på bagepapir og pyntes med halve valnødder.

6 kommentarer:

  1. Ser rigtigt godt ud! Og jeg er vild med din tallerken.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - det er jeg også, det er min mors (:

      - Kit

      Slet
  2. Svar
    1. Tak, de var godt nok gode (:

      - Kit

      Slet
  3. Hvor lyder det lækkert - skal helt sikkert prøves. Tak for en god idé!

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak (:
      De var virkelig gode - meget intense i smagen.

      - Kit

      Slet